Microsoft Azure Programlarını Nasıl Kullanabilirim?

Üniversitemiz ve Microsoft ile yapılan kampüs anlaşması sonucunda, kurumumuzda çalışan personel veya öğrenciler, Microsoft Azure bulut veritabanında yer alan programları ücretsiz ve lisanslı olarak mevcut bilgisayarlarına, tablet veya telefonlarına (ios/andorid cihazlar) indirebilirler veya online olarak kullanabilirler.

Microsoft Azure, Microsoft’un Bulut uygulama geliştirme ve altyapı platformudur. Bu platform bizlere internet üzerinde çalışan ve verilerini de Microsoft Data Center üzerinde tutabilen internet uygulamaları geliştirebilmemize olanak sağlar. Microsoft un Bulut çözümü ile geliştirilen uygulama verileri istenirse bulut üzerinde çalışması sağlanabilir ve/veya geliştirilen bir uygulamanın bulut üzerinde oluşturulan sanal makineler ile host edilebilmesi sağlanabilir.

Microsoft Azure platformunda; Windows 10, Windows Server ailesi, Project, Visio, Visual Studio, SQL Server vb. çok sayıda Microsoft yazılımına ücretsiz ve lisanslı olarak ulaşılabilmektedir.

Microsoft Azure’de sağlanan çoğu hizmet Üniversitemiz öğrencilerine ücretsizdir. Ücretli olan programlar ise yine Üniversitemiz öğrencilerine 12 ay’a kadar ücretsizdir. Daha sonradan uygulama kullanılmaya devam edilmek istenirse Microsoft Azure belli miktarlarda ücretsiz kredi sağlayabilir.

NOTLAR

1- Aşağıdaki görsel anlatım sadece Windows bilgisayarlar için hazırlanmıştır.
2- Microsoft Azure uygulamaları, İOS ve Andorid cihazlarda, ilgili uygulama mağazasından indirildikten
sonra kurumsal e-posta adresi ve şifresi ile giriş/login yapılarak lisanslı ve ücretsiz olarak kullanılabilir.

Detaylı bilgi almak için tıklayınız.