DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ !!!

Üniversitelerin yeni döneminin başlamasıyla birlikte okul masraflarını hafifletmek için burs arayışı içerisinde olan öğrenciler dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi.

Yeni yöntem burs dolandırıcılığı birçok öğrenciyi mağdur etmeye devam ediyor. Asılsız şirket, vakıf, kurum adlarıyla dolandırıcılar; öğrencilere whatsapp, instagram gibi çeşitli sosyal medya araçlarından ulaşarak hileli burs vaatleriyle öğrencilerin kimlik bilgilerini istiyorlar. Burs alma ümidiyle öğrenciler dolandırıcılarla iletişime geçiyor ve adlarına açılan asılsız finansal hesaplardan habersiz dolandırıcıların ağına düşüyorlar. Bazı hesaplar öğrencilerden ön ödeme bile talep ediyor!

Yetkililer öğrencileri dolandırıcılara karşı kimlik bilgilerini asılsız kurumlarla paylaşmaması ve belirsiz hesaplara ödeme yapmaması hakkında uyarıyor.